Visuminformatie

Voor sommige reizen is het noodzakelijk om een visa aan te vragen voor de bestemming die je bezoekt. In de reisgids onder het kopje ‘Reisdocumenten’ kan je alle relevante informatie met betrekking tot je paspoort en visum terugvinden. Hierin wordt vermeld wat de vereisten zijn voor je paspoort en of een visum vereist is voor de bestemming waar je naar toe reist.
Voor het aanvragen van het visum zijn twee opties mogelijk:

  • Je kan je visum aanvragen bij aankomst op de bestemming. Het betreft hier een zogenaamd ‘Visa upon arrival’
  • Je moet je visum voorafgaand aan de reis in Nederland aanvragen

Het aanvragen van een visum kan een tijdrovende aangelegenheid zijn. Het uitzoeken van alle informatie die noodzakelijk is, het invullen van de formulieren, naar de Ambassade of het consulaat om je paspoort en aanvraag af te geven en weer terug naar de Ambassade of het consulaat om het paspoort weer op te halen.

De VisumCentrale

Suntime werkt samen met het gerenommeerde bedrijf de VisumCentrale. De VisumCentrale helpt je met een effectief en gestroomlijnd proces om je visum aan te vragen. Hierdoor kan je vertrouwen op een eenduidige, foutloze verwerking van je visumaanvraag.

Wat kan je verwachten van de VisumCentrale:

  • Een uitgebreide controle op je ingestuurde visumaanvraag en benodigdheden alvorens de aanvraag wordt doorgezet naar de Ambassade of het Consulaat van het land waar je naar afreist;
  • De VisumCentrale neemt de tijdrovende procedure bij de Ambassade of het Consulaat uit handen en zal voor je jouw aanvraag indienen en je paspoort ophalen zodra je visum gereed is;
  • Een uitgebreide controle van je visum bij terugkomst van de Ambassade of het Consulaat alvorens het paspoort aan je wordt teruggezonden;
  • De experts van de VisumCentrale zijn 12 uur per dag bereikbaar, werken snel, effectief en zijn zeer goed geïnformeerd. 

Je visum aanvragen via de VisumCentrale.

Hoe gaat een visumaanvraag in zijn werk?

Na het boeken van je reis ontvang je, indien noodzakelijk, extra informatie over je visumaanvraag. Deze informatie zal op jou en je reis zijn afgestemd en alle benodigde informatie omvatten om je aanvraag in gang te zetten. Met behulp van deze informatie kan je je visumaanvraag starten. Start je visumaanvraag niet te vroeg, het kan zijn dat je visum dan niet meer geldig is op het moment dat je naar je bestemming afreist.

Hoe betaal ik voor mijn visumaanvraag?

Vraag je een visum aan, dan zijn hier kosten aan verbonden. De kosten worden niet in rekening gebracht op je factuur van Suntime.

Visa upon arrival

Op het moment dat je een ‘Visa upon arrival’ aan wilt vragen, dien je het bedrag vermeld gepast mee te nemen op je reis en de kosten ter plaatse aan de lokale overheid te betalen.

Visum via de VisumCentrale

Vraag je je visum aan via de VisumCentrale? Dan reken je de kosten van je visum rechtstreeks af met de VisumCentrale. De VisumCentrale accepteerd betaling via creditcards van Visa, American Express, MasterCard en betalingen met AirPlus International-kaart. Voor creditcard betalingen geldt een toeslag van 3,5%. Betaling via iDEAL is ook mogelijk. Het betaalverzoek zal echter aan je verzonden worden ná afronding van de aanvraag en niet vooraf.

Bijzonderheden
  • Het is je eigen verantwoordelijkheid om in het bezit te zijn van de juiste reisdocumenten voor je reis. Dit betreft je paspoort en indien vereist het bijbehorende visum;
  • Het paspoort mag niet worden verward met de identiteitskaart;
  • Bovenstaande procedure is gebaseerd op de Nederlandse en Belgische nationaliteit. Heb je een andere nationaliteit, dan horen wij dit graag van je, wij helpen je uiteraard graag verder om de juiste vereisten voor je uit te zoeken.